§ Як вибрати ідеальний колір волосся для свого типу шкіри

Наука підбору кольорів дуже важлива у створенні образу. Потрібно врахувати абсолютно всі елементи, які беруть участь у формуванні іміджу. Передусім підбирають колір волосся, адже він не завжди гармонує з відтінком шкіри, а потім уже до них додають одяг та аксесуари. Навіть легка зміна може значно покращити зовнішній вигляд.

AD_4nXepsteRQykw_hTOzsgbsbGV5bb7V0pTZ1HVxh7uD_f94EyI8Eq26n-G5Mst6zWydfST5LSe_4lXaLyoUcdY5PdqjaCEhzxZIVoe9UbA2M8LzzP29yIGmyAAdcv3fJwaWYEZxi7rKIHuMuIKnZFLKVhRh5o?key=g0LColOB7Rs28ACuarGFcg

За якими ознаками визначають відтінок шкіри

За кольором виділяють три основні типи шкіри: теплий, холодний та нейтральний. Для досягнення правильного ефекту підійде лише якісна фарба для волосся з живильними оліями, яка забезпечить глибокий відтінок. Для визначення основного тону використовують три методи:

  1. Реакція на засмагу — у власників холодного відтінку шкіра на сонці найперше червоніє, інші два різновиди легко засмагають.
  2. Колір вен — у власників теплого відтінку будуть зеленуватими, при холодному тоні лише синіми та фіолетовими. Власники нейтральної шкіри не зможуть точно визначити відтінок.
  3. У порівнянні з білим листом паперу обличчя матиме жовтий вигляд при теплих відтінках, рожевим — при холодному типі, повністю звичайним — за нейтрального.

Потрібно використовувати всі три методи, адже лише один не може дати надійний результат.

Світла шкіра

Для світлого тону рекомендують медові та золотисті кольори волосся, які чудово гармонують із теплими нотами. Воно має лише незначно відрізнятися від кольору обличчя. Нейтральні відтінки шкіри чудово поєднуються з теплими та світлими тонами волосся, це відразу омолоджує.

Бліда шкіра потребує особливої уваги. Вона може здаватися ніжною та фарфоровою разом із попелястими та крижаними кольорами, а також холодними відтінками червоного. Проте інші тони можуть зробити обличчя надто блідим та виділити всі недоліки. Але такі кольори волосся потребують ретельного догляду та підтримки за допомогою спеціальних шампунів, щоб волосся не пожовтіло.

AD_4nXcXXjOE8JzHTkS4xDMQVb5AS_RiMMgs0_3E21dIA-Qdyxs6mQEgq4icfWaH6-Vvh87lmfnPPFV3EVj9vggUU2OUZzE2SQqy4xwrsXy31b93jIA74B0pTbi7f_8H7nnCpK0avPVSbQqQYuOwSFl-R_zpdCu8?key=g0LColOB7Rs28ACuarGFcg

Засмага або оливковий відтінок

За наявності засмаги у власниці теплого відтінку найкраще підійдуть медові, коричневі, карамельні відтінки, нейтрали можуть собі дозволити будь-який колір, при холодному тоні найкраще вибрати насичений шоколад та схожі варіанти. Але якщо ви легко червонієте, то потрібно уникати червоних і пурпурових відтінків, які лише посилять ефект. Мідь і відтінки каштана можуть стати вигідним рішенням.

Темна шкіра

Смаглява шкіра є найскладнішим варіантом. Для теплих відтінків рекомендують перехід кольорів, наприклад, балаяж або омбре на основі золотих тонів. При збереженні глибшого коріння можна досягти неймовірного ефекту.

Нейтральний відтінок можна комбінувати з багатьма варіантами, але найкраще підійдуть попелясті та золоті. Проте перукарі рекомендують залишитися на тому ж рівні глибини, як і натуральний колір волосся, це матиме найкращий ефект.

Холодний відтінок шкіри можна підкреслити холодним темно-коричневим кольором, який додасть образу глибини та насиченості.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі