§ Як оформити еквайринг за вигідними умовами

 

ПриватБанк пропонує кілька варіацій еквайрингу — від стаціонарного POS-термінала до NFC-мітки. Кожен відрізняється за умовами та способом оплати, але виконує однакову функцію: забезпечує прийом оплати карткою. Підключити еквайринг ПриватБанк пропонує за вигідними умовами. Як це зробити з мінімальною комісією, розповімо далі. 

Різновиди еквайрингу від ПриватБанку

Перед тим як оформити договір еквайрингу, буде корисно ознайомитися з можливими його різновидами. Найчастіше підприємці обирають стаціонарний POS-термінал, оскільки це зрозуміло і зручно. Але ПриватБанк пропонує не менш зручні варіанти без додаткового обладнання. Наприклад:

  • Додаток «Термінал» — це повноцінний термінал для оплати карткою, реалізований у форматі мобільного додатку. Завантажити його можна безкоштовно, а налаштування займе лічені хвилини. 
  • QR-код — цей формат еквайрингу універсальний, він підійде як власникам кав’ярень, так і володарям хімчисток або спортзалів. Подати заявку на QR-код можна онлайн, він буде доступний для завантаження за кілька хвилин. 
  • NFC-мітка — ще один зручний формат, налаштування якого не викличе складнощів і доступне кожному. Відсутність абонплати для такого еквайрингу — окрема перевага.

Також можна підключити сервіс Liqpay. Він буде корисним для прийому платежів в інтернет-магазинах, але передбачає спеціальні умови. З ними варто ознайомитися до підключення. 

Оплата за QR-кодом чи NFC-мітка

Якщо підключено оплату куар кодом, усі дані про платіж автоматично зашифровуються в код. Клієнт або покупець сканує QR-код, обирає картку і підтверджує списання коштів. Щоб підключити такий спосіб еквайрингу, потрібно подати заявку на сайті ПриватБанку й обрати розмір коду. Він буде безкоштовно доступний для завантаження вже через кілька хвилин. Після цього залишиться лише встановити роздрукований плакат з QR-кодом. 

З легкістю підключається й NFC-мітка. Це може бути як наклейка, так і підставка з NFC-модулем. Встановити її можна в будь-якому зручному місці торгової точки: біля каси чи вітрини з продукцією. Алгоритм дії мітки схожий до QR-коду — вся інформація передається автоматично, покупець лише обирає картку для списання коштів. 

Обидва із вказаних різновидів еквайрингу не тільки зручні у налаштуванні та прийомі платежів, а й вигідні. І насамперед це безкоштовне щомісячне обслуговування. 

Комісія і тарифи еквайрингу

Якщо обрано стаціонарний POS-термінал, за його обслуговування щомісячно стягується абонентська плата у розмірі 400 гривень. Додатково з кожної транзакції карткою стягується фіксована комісія 1,3%. Її наявність характерна й для інших різновидів еквайрингу: додатку «Термінал», QR-коду, NFC-мітки. 

Різниця полягає в тому, що будь-який еквайринг від ПриватБанку, окрім POS-терміналу, безкоштовний. Підключення еквайрингу не спричиняє складнощів, адже це можна зробити як на сайті банку, так і в мобільному додатку «Приват24 для бізнесу». Збільшена комісія у розмірі 1,5% від суми транзакції стягується, якщо підключено сервіс LiqPay. 

Який еквайринг від ПриватБанку обрати — вирішувати лише вам. Кожний з них має як переваги, так і недоліки й відрізняється лише умовами підключення. Опція еквайрингу дасть змогу не тільки приймати платежі карткою. Підключаючи додатковий сервіс онлайн-каси, ви зможете відстежувати інформацію за всіма операціями, автоматично передавати її до податкової служби і вести бізнес прозоро. 
 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі