§ Як не помилитися з вибором сурогатної матері

Процес планування родини в тих випадках, коли жінка не може народити, може зайняти трохи більше часу, ніж при традиційній ситуації. Проте у наш час нічого неможливого немає – організація Донори за життя вже багато років успішно допомагає парам створювати щасливу родину з дітками.

На що треба звертати увагу

Після звернення в організацію за пошуком донора та ретельного спілкування з вами досвідченими лікарями, почнеться пошук бажаної кандидатури. Цей процес може завершитися дуже швидко, а може інколи затягнутися: все залежить від індивідуальних особливостей організму та безпосередньо критеріїв бажання пари. Перед тим як йти на такий відповідальний крок, важливо розуміти, що етапів, які ви матимете проходити задля здійснення своєї мрії буде декілька:

  • Юридичний аспект процедури, під час якого вам доведеться вивчати всі законодавчі моменти співпраці з організацією, а також для встановлення відповідних договорів з сурогатною мамою.

  • Емоційний аспект, через який всім парам доведеться пройти: це може бути додаткове напруження на психіку через проходження всього цього відповідального процесу.
  • Медичний аспект, в якому вас та сурогатну матір будуть ретельно перевіряти лікарі на наявність тих чи інших захворювань, психоемоційних схильностей, залежностей тощо.
  • Практична частина, під час якої буде відбуватися сам процес реалізації задуманого та подальша комунікація між родиною та сурогатною мамою.

Зазвичай пари та лікарі звикли звертати увагу здебільшого на фізичні аспекти здоров’я сурогатної матері, проте не тільки вони мають велике значення. Під час спілкування з донором важливо звертати увагу на її поведінку, бажано провести з нею певний час особисто, щоб зрозуміти, як людина проявляє себе у світі, яке в неї ставлення до себе та світобачення. Зупинити свій вибір потрібно саме на тій кандидатурі, яка не тільки підійде вам з боку її фізичного здоров’я, але й сподобається вам, як людина. Чому саме психологічні аспекти не менш важливі, ніж фізичні?

  • Здебільшого свою увагу слід приділяти психологічним аспектам проявів потенційної сурогатної матері через те, що програми її підсвідомості, за якими вона живе, гарантовано перейдуть до плода. Навіть якщо згодом ви будете виховувати дитину, вона якоюсь мірою буде відображувати свою другу матір. Не вагайтеся цікавитися як складається життя в кандидатки, які в неї відбувалися значні життєві події тощо. Вже під час виношування плода мати передає йому більшість своїх підсвідомих програм, які й надалі проявлятимуться в дитині. З найпоширеніших можна виокремити: схильність до брехні, недовіра до навколишнього світу, нелюбов до себе, зневага до оточення, жадібність, закритість, лицемірство і тому подібні негативні людські прояви.
  • Розумною ідеєю буде запросити потенційну сурогатну матір на спільний відпочинок на кілька днів або пожити у вашому домі, щоб детально розглянути прояви людини. Бажано також долучити до процесу пізнання потенційної сурогатної матері роботу висококваліфікованого психолога або психіатра. Він зможе чітко визначити психологічні проблеми людини, які знадобляться вам для подальшого прийняття найважливішого рішення у житті.
  • Звертайте увагу на те, щоб кандидатура не вживала різноманітні руйнуючі речовини: алкоголь, наркотики чи сигарети. Чистота організму має бути мінімум від п’яти років, проте навіть це не гарантує, що людина позбулася всіх важких металів та продуктів розпаду всередині свого тіла. Органи відновлюються набагато швидше, проте нервова система одужує вкрай повільно.

Перед тим як приймати таке серйозне рішення переконайтеся як слід, що людина подобається вам на всіх рівнях, а організація Донори за життя допоможе вам не помилитися та зробити вірний крок на шляху до мрії.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі