Вовчак. Волинська Січ

На Волині відбувся ІІ обласний фестиваль патріотичної пісні «Вовчак. Волинська Січ»

Турійська районна організація ВО «Свобода» у співпраці з районною радою, управлінням культури РДА та обласним науково-методичним центром культури 23 липня 2017 року провели на місці створення УПА – в урочищі Вовчак Турійського району на Волині – ІІ обласний фестиваль патріотичної пісні «Вовчак. Волинська Січ».

Повстанці з УПА боронили нашу землю від різного роду окупантів – німецьких, російських, польський. Їх бойову славу під чорно-малиновими знаменами сьогодні продовжують герої російсько-української війни на сході та півдні України. А місце створення УПА – урочище Вовчак – стає одним із загальнонаціональних центрів патріотичного виховання, інформують у прес-службі волисньких свободівців.

Фестиваль патріотичної пісні «Вовчак. Волинська Січ» відбувався в рамках відзначення проголошеного з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Року УПА на Волині. Загалом у фестивалі взяли участь понад 320 учасників, які представляли 27 пісенних колективів та виконали близько 50 творчих номерів. Компетентне журі конкурсу очолив народний артист України, керівник Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос» Олександр Огороднік. Усі учасники отримали дипломи та призи від організаторів.

Найбільш активними під час фестивальних дійств виявилися представники Турійського, Володимир-Волинського, Локачинського, Іваничівського, Любомльського, Ковельського, Рожищенського, Камінь-Каширського та Луцького районів. Були і гості з сусідньої Львівщини – ветеранський колектив Червоноградської станиці Братства ветеранів ОУН-УПА «Нескорені», приїзд яких забезпечили львівські свободівці. Особливих глядацьких симпатій та оплесків удостоїлися також хор «Посвіт» із Луцька та ветеранський духовий оркестр «Арсен» із Володимира-Волинського, середній вік учасників якого – 70 років. Відновити роботу ветерани-оркестранти вирішили, натхненні перемогою Революції гідності,знайшовши відповідну підтримку Володимир-Волинської «Свободи».

Окрім пісенних виступів, на Вовчаку того дня відбувалися презентації нових книг волинських авторів, присвячених подіям на Вовчаку та з ним пов’язаних, зокрема Юрка Вовка та Андрія Криштальського. Всі бажаючі могли відвідати місцевий храм Усіх святих землі Української, криївки та інші експонати музею під відкритим небом на Вовчаку, покласти квіти до пам’ятників героям УПА, відвідати виставку-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва та сувенірної продукції, скуштувати повстанського кулешу.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі