82 роки тому американських боксер став чемпіоном світу одночасно у трьох вагових категоріях

Джерело: Gazeta.ua

17 серпня 1938 року на арені «Madison Square Garden» в Нью-Йорку, США, сталася унікальна подія в історії професійного боксу. 25-річний американець Генрі Армстронг став першим боксером, який одночасно володів титулом чемпіона світу у трьох вагових категоріях - напівлегкій, легкій і напівсередній. Досі це досягнення ніхто не зміг повторити.

29 жовтня 1937 року Армстронг нокаутував у шостому раунді Пітея Саррона і виграв титул у напівлегкій вазі. 31 травня 1938-го Армстронг переміг за одностайним рішенням суддів Барні Росса і здобув другий титул – у напівсередній вазі. А 17 серпня 1938-го виграв за розділеним суддівським рішенням співвітчизника Лу Амберса – бій відбувався у легкій вазі - і став чемпіоном у трьох вагових категоріях одночасно.

22 серпня 1939 року Армстронг втратив титул у легкій ваговій категорії у матчі-реванші з Лу Амберсом. У напівсередній вазі Генрі захищав титул 19 разів.

Генрі Армстронга вважають одним із найвеличніших боксерів в історії. У 2007 році журнал The Ring назвав його другим найвеличнішим боксером останніх 80 років. Він є найвеличнішим боксером 30-х років минулого століття за авторитетною версією BWAA.

Після завершення боксерської кар'єри Генрі Армстронг став баптистським священиком. Проповідував Слово Боже в Сент-Луїсі. Написав книгу «Двадцять років віршів, настроїв і роздумів». Помер 22 жовтня 1988-го у віці 75 років.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі